Skip to main content

Implant de Par Turcia

Implant de Par Turcia

Pentru ca au fost cu un pas inaintea clinicilor estetice de la noi, multi romani care s-au confruntat cu calvitia au ajuns sa faca implant de par Turcia. Tendinta de a cauta solutii peste hotare continua, desi nu este fundamentata de argumente logice. In prezent, in Romania, implantul de par se face in orase mari, precum Cluj Napoca, Bucuresti, Iasi, Timisoara, Constanta. Conditiile de tratament oferite de clinicile romanesti sunt excelente, conditiile de cazare ale celor care recurg la o astfel de interventie sunt impecabile si, de cele mai multe ori, incluse in pret si, cel mai important, rezultatele sunt descrise de pacienti la superlativ.

Recomandarea noastra obiectiva, pentru doritorii de Implant de Par din Turcia in luna mai 2022, este sa realizeze interventia de Implant de Par la clinica Dr. FUE (apasa aici pentru a merge la pagina lor de programare). De ce recomandam clinica Dr. FUE? In primul rand datorita rezultatelor excelente ale pacientilor ce le-au trecut pragul, dar si pretul atractiv, si cazarea / transportul gratuit pentru pacientii ce nu sunt din orasul in care au clinica cei de la Dr. FUE. Am ales sa recomandam aceasta clinica in urma feedback-ului a peste 100 de pacienti romani. Daca si tu esti un pacient ce a trecut printr-o interventie de implant de par, contacteaza-ne si spune-ne parerea ta, astfel incat sa putem ajusta recomandarile in timp real!

Revenind la transplant de par Turcia, subliniem ca faptul ca in aceasta tara s-au aplicat metode dedicate inaintea Romaniei, nu le sustine performanta si nici rezultatele pe care pacientii le obtin. Suna, poate, incredibil, insa exista argumente care sustin ideea:

Fara sa realizeze, numerosi pacienti ajung sa faca transplant de par Turcia in clinici ilicite

Atrasi de pretul accesibil sau de alte considerente convingatoare, multi romani au ajuns sa faca transplant de par Tucia in clinici frauduloase. Asta nu o spunem noi, ci Societatea Internationala de Chirurgie pentru Restaurarea Parului (ISHRS) care in anul 2019 a lansat o campanie publica cu scopul de a constientiza potentialii pacienti cu privire la riscurile la care se pot expune.

In campania „Lupta pentru Combatarea Mondiala a Transplanturilor de Par Frauduloase si Ilicite”  ISHRS a mentionat ca riscurile la care se expun pacientii, includ intre altele: cicatricile cu care acestia raman in urma interventiei, linia anormala a parului si directia absolut gresita a acestuia, faptul ca uneori zona donatoare se goleste, aparitia unor infectii si cresterea slaba a parului.

ISHRS atrage, de asemenea, atentia ca in unele clinici din Turcia, interventiile sunt realizate (atentie!) de tehnicieni si nu de medici. Mai mult de atat, tehnicienii in cauza nu au pregatire chirugicala si nici licenta medicala. Cati dintre romanii care cauta implant de par Turcia vor sti sa deosebeasca o clinica ilicita de una care lucreaza corect? Merita sa isi asume un astfel de risc, in contextul in care au la dispozitie clinici de specialitate in propria tara? Noi credem ca nu!

Pacienti care au facut implant de par Turcia, l-au repetat in Romania

Firesc sa fie asa, daca au ajuns la o clinica in care nu rezultatele conteaza, ci banii care se pot obtine de la pacienti. De astfel, in unele clinici turcesti a fost angajat personal subcalificat, in ideea de a se reduce costurile, medicii intervenind doar in cazurile mai complicate. Prin urmare, „despre chilipiruri numai de bine”.

In astfel de clinici low-cost nu se utilizeaza instrumentar optim  pentru extragerea unitatilor foliculare, ar fi mult prea costisitor si nu s-ar putea sustine costurile mici. Asa se face ca numerosi pacienti romani care au beneficiat de implant de par Turcia, ajung sa caute la scurt timp in Romania, un chirurg specializat care sa le corecteze daunele create care, uneori se dovedesc a fi ireversibile.

Si la preturile pentru transplant de par Turcia ne da pe minus

Anterior am adus in discutie clinicile  low-cost pentru transplant de par Turcia, insa chiar si in cazul acestora, dincolo de faptul ca nu sunt echipate la standarde europene, preturile implantului de par nu sunt tocmai mici pentru pacientii romani care trebuie sa se deplaseze pentru a ajunge la clinica respectiva si, prin urmare, vor suporta costuri adiacente (transport, pasaport etc).

Pe de alta parte, daca luam in calcul clinicile care pot fi considerate serioase, pe site-urile acestora preturile incep de la 2000 EUR si ajung la 8000 EUR – mai scump sau similare celor practicate in Romania.

Comunicarea poate fi o bariera pentru cei care doresc sa faca implant de par Turcia

Un aspect banal, ar spune unii, insa nu este deloc asa. Nu in toate clinicile turcesti personalul poate sa vorbeasca in limba engleza sau intr-o alta limba de circulatie internationala. Prin urmare, comunicarea va avea de suferit. Indiferent de actul medical la care am face referire, comunicarea dintre pacient si medic este esentiala.

Ingrijirea postoperatorie nu prea poate sa intre in discutie

Nu in ultimul rand pe lista aspectelor care nu recomanda Turcia ca destinatie pentru implant de par, faptul ca ingrijirea postoperatorie adecvata iese din discutie de cele mai multe ori. Cei mai multi pacienti se intorc in tara de origine la doua zile dupa interventie, or aceasta este cauza din care nu vor beneficia de o ingrijire optima ulterioara, fiind astfel expusi la complicatii, precum infectiile.

Concluzia noastra este simplu de dedus in urma celor exprimate. Ar trebui sa ne consideram norocosi ca in Romania exista clinici la standarde europene care pot sa asigure implant de par in cele mai bune conditii, la preturi accesibile si cu rezultate care multumesc pacientii.

Merita sa iei in calcul deplasarea intr-o tara a carei limba nu o cunosti, stresul prin care treci sa iti faci pasaport, zborul pana acolo si riscul de a fi operat de personal fara competente? Noi consideram ca NU!

Implant de par Turcia pret – Este cu adevarat rentabil sau nu?

Este implant de par Turcia pret o cautare argumentata pe motoarele de cautare? Exista persoane care ar raspunde afirmativ, dupa cum exista si persoane informate care ar spune ca nu. Desi multi considera ca in Turcia se fac cele mai performante si mai ieftine implanturi de par, lucrurile nu stau deloc asa, o astfel de idee putand fi incadrata lejer in categoria „mituri”.

Ce inseamna, de fapt, transplant de par Turcia pret mic? Dincolo de faptul ca exista riscul de a ajunge intr-o clinica in care interventia sa lase mult de dorit, preturile nu sunt nici pe departe atat de atractive pe cat se considera. Nici daca luam in calcul clinicile low-cost, n-am putea spune ca decizia de a face implantul in Turcia este buna, pentru ca in spatele unor astfel de chilipiruri se ascund aspecte riscante ale interventiei (de multe ori, inclusiv faptul ca operatia nu va fi realizata de un medic, ci de un tehnician fara o pregatire corespunzatoare).

Ai luat in calcul un transplant de par Turcia pret mic? Riscuri la care te expui!

In domeniul medical, „chilipir” nu este un termen in functie de care sa te ghidezi – cand spunem acest lucru facem referire inclusiv la numeroasele anunturi pe care le poti gasi pe Internet care promoveaza implant de par Turcia pret mic.

Potrivit Societatii Internationale de Chirurgie pentru Restaurarea Parului (ISHRS), preturile mici vehiculate de unele clinici din Turcia pot sa atraga dupa sine probleme serioase cu care se pot confrunta pacientii ulterior interventiei: cicatrici, o linie neobisnuita a parului, o directie de crestere gresita a firului de par, golirea zonei donatoare, cresterea ineficienta a firelor de par implantate si chiar infectii.

Mai mult de atat, potrivit aceleiasi surse, nu medicii chirurgi sunt cei care asigura astfel de interventii in unele clinici din Turcia, ci tehnicieni care nu au legatura cu vreo pregatire chirugicala si care nu au licenta medicala.

Daca mai luam in calcul si faptul ca in majoritatea clinicilor low-cost turcesti nu se utilizeaza instrumentar optim atunci cand se extrag unitati foliculare si, la modul general, nu sunt echipate potrivit standardelor europene, pretul mic vehiculat pentru interventie este absolut justificat, dar nu avantajeaza pacientul.

Implant de par Turcia pret versus implant de par Romania pret

Pe site-urile clinicilor turcesti credibile, se poate vedea ca in cazul unui implant de par Turcia, pretul intervetiei in sine se incadreaza, de regula, undeva intre 2000 si 8000 EUR. Prin urmare, nu putem sa apreciem ca este un pret mic. In plus, mai sunt si alte aspecte de luat in calcul.

Concret, ce presupune transplant de par Turcia? Pret interventie si alte costuri pentru deplasare, pasaport si ingrijirea postoperatorie de care pacientul va trebui sa se preocupe singur, avand in vedere ca supa interventie ramane in clinica aproximativ 48 de ore, iar recuperarea necesita o durata de timp mai mare. Prin urmare, pretul final creste semnificativ.

In Romania exista solutii cu mult mai accesibile pentru implant par

Sa luam un exemplu concludent. Cautam pe Google „implant de par Turcia pret”. In momentul asta (6.04.2020), primul rezultat pe care il primim ne recomanda spitalul Acibadem Taksim din Istanbul. Interventia in sine costa 2200 EUR. La acest cost se mai adauga pretul biletului de avion (aproximativ 150-250 EUR) si al pasaportului (cel mai ieftin, cel temporar, 98 lei) – in total, ajungandu-se la aproximativ cel putin 2500 EUR, desi greu de crezut ca nu vor interveni si alte cheltuieli pe langa cele mentionate.

Pentru corectitudinea informatiilor am ales un spital credibil, cunoscut. Acibadem Taksim este un spital acreditat si include in costul operatiei:

 • aproximativ 4000-5000 de grefe implantate;
 • transferul de la/catre aeroport;
 • doua nopti de cazare intr-o locatie din apropierea spitalului;
 • analize medicale de sange inainte de operatie;
 • calmante, antibiotice, antiinflamatoare;
 • sampon, lotiune;
 • perna din bumbac si o palarie;
 • translator in limba romana
 • raport medical.

Sa luam si un exemplu de clinica pentru implant de par Romania – Centrul de Implant Par, Cluj Napoca

Centrul de Implant Par din Cluj Napoca este una dintre clinicile romanesti care asigura aceasta interventie prin metoda FUE, cu rezultate exceptionale. Aici se opereaza aproximativ 400 de pacienti pe an, cu o rata de succes de 98%. Clinica este echipata potrivit normelor europene si pretul interventiei, de 1590 EUR, include:

 • terapie PRP – 1 zi;
 • aproximativ 5000 de grefe implantate;
 • consult inainte de interventie;
 • ingrijire si tratament postoperatorii;
 • consult postoperatoriu;
 • cazare si masa, la un hotel de 5 stele din oras.

Ce observam?

Se poate observa ca pretul pe care pacientul trebuie sa il suporte in Cluj Napoca este mai mic decat la spitalul din Turcia. Mai mult de atat, serviciile adiacente sunt pe plus. Centrul de Implant Par din Cluj Napoca nu este singura clinica din tara in care se pot face astfel de interventii. In majoritatea oraselor mari exista clinici in care interventia este deja o practica obisnuita, cu rezultate remarcabile.

In aceste conditii, nu este oare mai potrivit de cautat „implant de par Romania pret”, decat „implant de par Turcia pret”?